Tilbage til blog oversigten
tirsdag 8. november 2022 kl. 09:27
Sådan får du dine medarbejdere til at bruge intranettet
Sådan får du dine medarbejdere til at bruge intranettet

Et intranet virker først rigtigt, hvis alle medarbejderne benytter sig af det. Derfor er én af de vigtigste opgaver ved opstart af et intranet i virksomheden, at man sørger for at alle begynder at bruge det. Udover at alle skal have en bruger og en introduktion til brugen af intranettet, skal der gerne lidt flere tiltag til. Herunder finder du 5 gode råd til at skabe succes med dit intranet.

Få en ambassadør i hver afdeling

Sørg for at hver afdeling i virksomheden har en ekspert bruger i jeres intranet. Det betyder, at man hurtigt kan få hjælp til at bruge intranettet, hvis der er funktioner, man ikke helt kan få til at virke. Så er der større sandsynlighed for, at man vil prøve kræfter med de nye tiltag. Ambassadøren skal naturligvis være en person, som er mødestabil og til at få kontakt med. En kørende sælger, der altid er på farten, er derfor ikke ideel til denne opgave.

Brug galleriet

Sørg for at alle billeder fra diverse firma-arrangementer får sit eget galleri. Det vil sikre, at medarbejderne lige skal ind på intranettet for at se billeder fra sidste arrangement. Udover at billederne får et tilhørssted, giver det også mulighed for, at man kan hente de billeder man gerne vil beholde som minde for livet.

Lav afstemninger på opslagstavlen

I dag er det ikke altid sådan, at firmafesten bliver arrangeret på én bestemt dag. Faktisk er det ofte sådan, at man nu laver afstemninger for at finde ud af, hvornår flest medarbejdere har mulighed for at deltage. Og det er jo ikke kun datoer, man kan lave afstemninger om. Det kan være alt fra tema til menu til årets medarbejder der afstemmes om. Mulighederne er mange for at skabe høj engagement og medbestemmelse.

Læg menuen på intranettet

Én ting der er helt sikkert er, at menuen er en sikker tiltrækningsmagnet. Du kan både ligge denne uges menu op, ligesom man også kan sørge for at tilmelding elle afmelding til spisning i kantinen foregår på intranettet.

Sørg for online registrering af ferie

En sidste ting, som alle medarbejdere går op i at sikre, er ferie. Både hvor meget ferie der er tilbage, og hvornår man gerne vil holde ferie. Hvis denne del bliver online, kommer medarbejderne helt automatisk til at bruge intranettet – for hvem vil ikke gerne have ferie?? 😊